BLANNE ZOMERT

Ons zomerprogramma zit er alweer op en we kunnen tevreden terugblikken. De film en het tornooi kenden een mooie opkomst en de sfeer zat goed. Via volgende link kan je de foto’s van Blanne Werpt bekijken. Proficiat aan de winnende teams en dank aan alle aanwezigen. Hou onze socials en deze site in de gaten voor onze volgende events. 

POP UP BLANNE

5 augustus - AFGELAST WEGENS HET WEER

Fijn gezelschap, een ondergaande zon en koude drankjes, dat zullen de ingrediënten zijn van onze pop-up bar. Meer moet dat soms niet zijn.

CINEMA BLANNE

12 augustus

In navolging van de eerste editie in 2022 doen we ook nu gratis openluchtfilm(s) achter de pastorij. 

Nieuw is wel dat we niet 1, niet 2, maar zelfs 3 films gaan vertonen, zodat elk zijn gading kan vinden. 

BLANNE WERPT

20 augustus

We zouden niet ViVa Blanne zijn als we niet af en toe iets nieuws proberen. Op zondag 20/8 organiseren we vanaf de middag een heus petanque- / kubb- tornooi. 

12-08 : CINEMA BLANNE

Op dezelfde spot als waar de Pop-up Bar doorgaat, wordt uw tweede zomer-afspraak met Viva Blanne onze Cinema Blanne. U krijgt niet 1 film, maar zelfs 3 films te zien. We werken met een LED-scherm, dus kunnen we ook overdag een film tonen. Het schema ziet er grofweg zo uit: 

15u: Pluk van de Petteflet

Leuke verfilming van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Pluk is op zoek naar een woning en belandt met zijn rode wagentje in de buurt van de Petteflet. Daar zou nog een kamertje leeg staan. Hij maakt er al snel vriendjes. Als een mooi speelpark bij hen in de buurt dreigt vernield te worden, slaan ze de handen in elkaar om hun lievelingsplek te redden.

18u: Mijn vader is een saucisse 

Zoe is beste maatjes met haar vader. Wanneer papa besluit om zijn baan als bankier op te geven en acteur te worden, zit het er thuis bovenarms op. Enkel Zoë blijft geloven in papa’s droom. Misschien kan hij echt een groot acteur worden, en kan zij hem daarbij helpen, al blijft zijn rol voorlopig beperkt tot het rondlopen in een idioot kostuum.

Deze gevoelige Belgische komedie is een rasechte vader-dochter-buddy film. Regisseur Anouk Fortunier (Drôle d’oiseau) vindt met de hulp van een stel geweldige acteurs (o.a. Johan Heldenbergh en Hilde De Baerdemaeker) precies de juiste toon, vol humor en begrip. Alweer werd in eigen land een toptitel voor het jonge publiek gedraaid.

21u: Rien à Déclarer

Komedie met Benoit Poelvoorde e.a. Dit is het verhaal van twee douanebeambten die vernemen dat hun kleine vaste douanepost op de grens tussen Courquain (Frankrijk) en Koorkin (België) op 1 januari 1993 zal verdwijnen. De Belg Ruben Vandevoorde, een overijverige douanier én francofoob van vader op zoon, ziet zich gedwongen om de eerste gemengde Frans-Belgische vliegende brigade op te richten. Zijn Franse partner wordt Mathias Ducatel, iemand waarmee hij het absoluut niet kan vinden, maar die tot ieders verrassing spontaan bereid was om de vaste partner te worden van Vandevoorde. Samen zullen ze de binnenwegjes in het grensgebied afschuimen, op zoek naar drugkoeriers en andere smokkelaars. Douanier Ducatel houdt er in het dagelijkse leven echter al bijna een jaar een geheime relatie op na met Louise Vandevoorde, de zus van Ruben. Mathias zal zich dus geen moeite sparen om zijn nieuwe douaneopdracht te doen slagen en de sympathie en achting te winnen van de broer van zijn geliefde.

We voorzien drankjes, popcorn, nacho’s en burgers. Breng je eigen zitzak, kampeerstoel of picknickdeken mee en maak het gezellig met je vrienden en familie. 

20-08 : BLANNE WERPT - KUBB- & PETANQUE-TORNOOI

Blanne Werpt is een volledig nieuw concept. We organiseren een tornooi in twee werp-disciplines, Kubb en Petanque.

U kan zich inschrijven via deze link naar onze webshop. We geven hieronder de grote lijnen van beide events weer:

 • We beginnen beide events om 13u. De deuren gaan open om 12u. We mikken op 20 à 21u voor de finales.
 • Er is drank te koop en Bon’Hapart zorgt voor Pasta en Hamburgers.
 • Petanque gaat door op de parking aan de kerk
 • Kubb op het grasveld naast de pastorij
 • Inschrijving is 12€ per ploeg van 2 of 3. Je krijgt dat geld integraal terug in drank- en eetbonnen.
 • We spelen voor het plezier. Als er professionele spelers in je kennissenkring zitten, dan verwijs je ze best naar andere tornooien.
Hieronder nog specifieke regels voor de twee disciplines:

Petanque
 • Iedere ploeg speelt met 6 ballen, of je nu met 2 of met 3 bent.
 • Een veld is ongeveer 3 op 12.
 • Je zorgt zelf voor ballen en een cochonette.
 • We spelen eerst een voorronde in poules naar 7 punten.
 • In de knock-out fase spelen we tot 13.
 • We voorzien prijzen voor de winnaar(s)
Kubb
 • Iedere ploeg speelt met 6 stokken, of je nu met 2 of met 3 bent.
 • Een veld is ongeveer 4 op 8. 
 • Wij zorgen voor enkele kubb-spellen. Die kunnen variëren in gewicht, dus als je zeker wil zijn, dan breng je maar je eigen set mee.
 • We spelen eerst een voorronde in poules en vervolgens knock-outs.
 • We spelen volgens de ‘korte’ regels. Dus de ‘ridders’ komen maar éénmaal terug in het veld, en verdwijnen nadien uit het spel.
 • We voorzien prijzen voor de winnaar(s)